2019. február 1., péntek

Akik mindig ragyogóan tiszta .......

 

2019. FEBRUÁR 1., PÉNTEK

Megszerezni könnyű – megtartani az igazi kemény munka. Ez a nagy igazság nem csak a szerelmi kapcsolatokra érvényes, hanem a tiszta lakásra is! A helyzet az, hogy egy alapos nagytakarítás sajnos nem hosszútávú megoldás: nem jelenti azt, hogy utána egy hónapig hozzá sem kell nyúlnod a porszívóhoz. Akik mindig ragyogóan tiszta lakással büszkélkedhetnek, azok tesznek is érte, nap mint nap. Lássuk, mit csinálnak másképp!

hirdetés

1. Minden reggel beágyaznak

Nem számít, mekkora rohanásban vannak, az ágyukat mindig gondosan bevetik. A szépen sorakozó párnák és a sima takaró a rend érzetét kelti minden nap.

2. Csak azután hagyják el a házat, ha rendben van a mosogató

A száradó edényeket elpakolják, és nem hagyják a mosogatást munka utánra. Sokkal jobb érzés így hazaérni. Ugyanez vonatkozik az estékre is: úgy nem fekszenek le aludni, hogy teli van a mosogató!

3. Nem halogatnak

A tiszta lakásban élőknél nem látsz felbontatlan levélkupacokat. Rájuk igaz a mondás: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.

4. Kikészítik a másnapi ruhát

Ha a reggeli rohanásban döntöd el, mit vegyél fel, az könnyen vezethet rendetlen szekrényhez. A rendet tartók azonban már este döntenek a másnapi outfitről, így a kupi kizárva.

5. Főzés közben sem hagyják, hogy szaladjon a konyha

Tanultak a profi séfektől: amíg fő a tészta, elmosogatnak, amíg pirul a hagyma, gyorsan összeszedik a szemetet. Így kevesebb dolguk marad a főzés végeztével.